ד"ר לאה גנור, מנהלת מרכז משמעו"ת התראיינה לאינגה אקר מהארגון הגרמני zeugen-der-zeitzeugen ("העדים של העדים")וסיפרה על הרקע המשפחתי והשואה שהוביל אותה לעשייתה ופועלו של מרכז משמעו"ת לאורך השנים.
לקראת ראש השנה נערך טקס זיכרון בעיר חמיילניק בפולין, שבו נחתם הסכם להקמת מיזם חינוכי על שם שורד השואה האחרון מהעיירה, מרדכי גולדשטיין ז"ל. זמן לא רב לאחר האירוע, אשתו רחל נפטרה. ילדיה סיפרו: "אמא התרגשה כל כך מהמחווה של המיזם החינוכי על שמו של אבא בעיר הולדתו".
הרצאתה של ד"ר לאה גנור מנהלת מרכז משמעו"ת בכנס באוניברסיטת מרבורג שבגרמניה שעוסק בהוראת השואה בתקופה של זיכרון רב לאומי כמרצה היחידה מישראל שנבחרה להביא את הקול הישראל -יהודי בהוראת השואה בפני סטודנטים לתואר שני ושלישי ומחנכים ומחנכות.
אירוע לציון 75 שנים להקמת מדינת ישראל בפרלמנט הגרמני בברלין, בו השתתפה ד"ר לאה גנור מנהלת מרכז משמעו"ת בהזמנתו האישית של שגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור.
כתבה באתר החדשות ניוז-חיפה קריות.נט, על משלחת של מרכז משמעו"ת והלהקה הייצוגית של מוצקין שיצאה לפולין ביום השואה תשפ"ג להופעה משותפת עם ילדי העיר התאומה וולדובה בפולין בפני נשיאי גרמניה, פולין וישראל לציון 80 שנה למרד גטו ורשה.
כתבה שפורסמה בעיתון מקומי בקריית מוצקין על טקס ההוקרה שהתקיים במרכז משמעו"ת לכבוד חסידת אומות העולם, ולנטינה איבנובסקה ז"ל שהצילה את אילנה הראל, יקירת העיר קריית מוצקין.
לפני 26 שנה פנתה ד"ר לאה גנור מקרית מוצקין לראש העירייה חיים צורי עם הצעה להקים מרכז חינוך מיוחד שינציח את השואה. צורי נתן את ברכתו, ומאז ועד היום מרכז משמעו"ת שהקימה פועל בארץ ובחו"ל למען ניצולי השואה והנצחת זכרם של הנספים.